Pandemiåret 2020 blev inte som någon hade tänkt sig, speciellt inte för Lavas projektgrupp. Detta fantastiska gäng på 8 personer valdes på Sektionsmöte 1, den 26:e februari 2020, till det roliga och ärofyllda uppdraget att utforma Lava 2021. Varken de eller jag hade kunnat förutsäga allt som hänt sedan dess.

Projektgruppen har jobbat outtröttligt utifrån flera olika möjliga scenarion för att få ihop den här arbetsmarknadsmässan. I mina ögon är det är beundransvärt hur de på alla möjliga vis kämpat, och lyckats, med att ställa om istället för att ställa in. Detta innebär att Lava, pandemi till trots, arrangeras för det 27:e året i rad! Omständigheterna gör även att årets projektgrupp får vara den första någonsin som arrangerar Lava digitalt.

Mycket är annorlunda i dessa tider, men Lava är sig likt. Precis som alltid innebär Lava fantastiska möjligheter för oss studerande. Oavsett om man söker sommarjobb, ex-jobb, inspiration inför inriktningsvalet eller vart man skall ta vägen efter sin tid på KTH så är det på Lava man hittar svaren.

Jag ser fram emot Lava 2021 otroligt mycket och hoppas att vi “ses” där. Ta tillvara på denna möjlighet att trots pandemin träffa de 62 utställande företagen, gå på lunchföreläsningar och lyssna på de spännande paneldebatterna.

Med det sagt vill jag ta tillfället i akt att å styrelsens och sektionens vägnar tacka projektgruppen för att de gjort Lava 2021 möjligt, att de fortsatt hittar sätt att engagera studenter och skapa gemenskap samt bygga vidare på den bro mellan studerande och näringslivet som Lava faktiskt utgör.

Pandemiåret 2020 blev inte som någon hade tänkt sig, men projektgruppen och alla engagerade studenter har lyckats med att skapa en arbetsmarknadsmässa ändå. Stort tack till alla engagerade! Låt oss göra Lava 2021 till en framgångsrik start på det här mycket annorlunda året, vi “ses” där!

 

 page1image18321344

Oskar Sundström
Ordförande för Samhällsbyggnadssektionen